fbpx
     ЦЕНТЪР FULLRELAX РАБОТИ С НОРМАЛНО РАБОТНО ВРЕМЕ ПРИ СТРОГО СПАЗВАНЕ НА САНИТАРНО-ХИГИЕННИТЕ ИЗИСКВАНИЯ С ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ НА ЧАСОВЕ НА ТЕЛЕФОН 0893414609

Спортно-възстановителен масаж

Възстановителен масажСпортен тренировъчен масаж е част от подготовка на професионални спортисти, както и спортуващи в свободното време за поддържане на добра кондиция.
Подготовката на професионални спортисти  се характеризира с висока интезивност и голям обем физически натоварвания по тренировъчен процес, а от друга страна със значителни изисквания към психо-емоционалното състояние на атлета по време на състезателния период , не рядко това води до значителна умора на тялото, пренапрежение, преумора и травми на опорно-двигателния апарат.

Тренировъчният масаж се явява отлично средство за преодоляване на тези неблагоприятни състояния, за повишаване на физическите качества и поддържане на добрата спортна форма. Той е една от съставните част на тренировъчни процес и се причислява към средствата на спортната тренировка.

Намира широко приложение във  всички етапи на спортната подготовка, най-изразено през подготвителния  и през преходния период.

Целта на тренировъчния масаж е за най-кратко време да се подготви спортистът за максимални постижение, които да се осъществят с минимална загуба на психофизическа енергия. Чрез него се повишават функционалните възможности на организма, общата и специална работостпособност, подпомагат се върешните органи и се усъвършенства дейността на централната нервна система.

Тренировъчен масаж има пряка зависимост от задачите на тренировката. Когато тренировката е за повишаване на общата физическа подготовка, масажът обхваща всички стави и мускули. Ако се работи предимно за подобряване на състоянието  на свързочно-ставния апарат, то в тренировъчния масаж се включват предимно похвати за поглаждане и за разстриване на ставите, съчетани с движения-пасивни, активни и срещи съпротивление.
МАСАЖЪТ за повишаване на тренираноста намира голямо приложение в подготвителния етап на тренировъчния цикъл, когато големите физически натоварвания са противопоказания тъй като тялото не още не готово за тях.

Tренировъчния масаж за  запазване на спортна форма се прилага за поддържане на функционалното състояние на различните органи и системи, както и степента на тренираност, в случайте когато състезателя не може да тренира-при травми, заболявания или по продължителни пътувания.
Способността за активна релаксация  е израз на добра мускулна координация. Тя е много необходима при натоварвания за издръжливост, изискващи икономичност на мускулната работа. Недобрият стречинг намалява спортните постижения поради рано настъпваща умора, недостатъчна скорости слаба координация на мускулите. Гъвкавостта в ставите и мускулите с постоянни тренировки. В тези случаи масажът е отлично помощно средтство.

Цени;
60 минути 80лв
30 минути 50лв

{jcomments on}

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Прочети още
Обади се сега